Quoi Leroy? MIA of MIAUW?

HR Square 116
Selah Sue en Milow waren de prijsbeesten van de recente Music Industry Awards (MIA). Ze veroverden verscheidene MIA-trofeeën met hun up-to-date songs over liefde, relaties, verdriet, passie, het leven,… In dit rijtje van dagelijkse thema’s vind je werk, arbeid of arbeidsmarkt niet terug. Dat zijn blijkbaar braakliggende terreinen voor singer-songwriters. ‘Werken’ is voor hen geen levensthema. En als ze het er al eens over hebben, is het doorgaans in drukkende, stresserende, pejoratieve of negatieve termen. Zo linkt Gorki de arbeidsmarkt aan een tranendal in ‘Mia’. De echte toon wordt gezet door de populaire meezingers van Juul Kabas: “’t Zijn zotten die werken, ’t zijn zotten die werken (twee keer, zodat de boodschap duidelijk is), ge wordt er nie rijk van, ge wordt er zo muug van.” En van “Het is weer tijd om op te staan, maar ik heb geen zin om naar mijn baas te gaan.” ‘Working nine to...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.