Quoi Leroy? Mini-Europa

HR Square 185
Mini-Europa, het bekende miniatuurpark nabij het Atomium, blijft bij heel wat toeristen, maar ook landgenoten, tot de verbeelding spreken. Het lijkt me geen toeval dat Mini-Europa in België ligt, op een boogscheut van de Europese instellingen. In heel wat opzichten kunnen we ons land beschouwen als een soort mini-Europa, onder andere in de betrachting om gedeelde maatschappelijke vraagstukken aan te pakken via grensverleggende samenwerking. Dat is een betrachting die meer dan ooit actueel is, in het licht van de sociale en economische globalisering, waarvan de impact onder meer op de arbeidsmarkt niet te ontkennen valt. Zo blijkt het mobiliseren van arbeidskrachten over taal- en landsgrenzen heen meer dan ooit een noodzaak om bedrijven te voorzien van het nodige talent voor groei en ontwikkeling. Over de grenzen Vanuit een onderlinge vertrouwensband en gemeenschappelijke doelen richtten de Belgische publieke tewerkstellingsdiensten in 2007 de vzw Synerjob op, in eerste instantie bedoeld om de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.