Quoi Leroy? Olympisch estafetteteam

HR Square 92
Zo zijn er in het onderwijs heel wat initiatieven en maatregelen om schooluitval te voorkomen. ‘Aanval op de uitval’ luidt het devies van het Nederlands Onderwijsdepartement, waar men gelijkluidende problemen kent. Helaas richten die initiatieven zich hoofdzakelijk op jongeren die al ‘uitgevallen’ zijn. Ze houden hen vast in een remediërende aanpak en dat werkt niet. Deze jongeren zijn immers al – vaak door het watervalsysteem in het secundair onderwijs – ‘vernederd’ in hun onderwijsloopbaan, hebben hun motivatie verloren en keren zich af in alles wat naar school en leren ruikt. Helaas neemt deze groep eerder toe dan af. Hoeft het gezegd dat deze jongeren veelal gedoemd zijn tot een precaire beroepsloopbaan? Hoe kan je hen als ze een stap op de arbeidmarkt zetten toch motiveren om zich ‘bij te scholen’ als het etiket ‘scholing’ bij hen een negatieve connotatie oproept? En zelfs al lukt het voor sommigen (dankzij de praktijk-...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.