Quoi Leroy? Passionele pedaalridders

HR Square 109
Wie deze foto van de Molteni-ploeg van Eddy Merckx in 1973 bekijkt, zal dit beeld niet meteen associëren met passie, talent, leiderschap én verbindingskracht. Het beeld lijkt eerder op een legerpeloton met de generaal vooraan. De troepen staan in symmetrische rijen met alle ploegleden in gelid, onderverdeeld in drie rijen naargelang van de status in de ploeg, maar allemaal in dezelfde, strakke houding, met dezelfde kleurloze kleding en dezelfde in het niets starende blik. Toch is dit één van de sterkste en meest hechte teams ooit – en dat in een sector die stoelt op competitiviteit en individualisme. Naast Eddy Merckx, de grootste wielerkampioen ooit, herbergt dit Molteni-team veel sterke renners met als titel ‘meesterknecht’ of ‘luitenant’. Ze fietsten zelf een mooi palmares bijeen: Roger Swerts (Belgisch kampioen, Gent-Wevelgem, twee keer Ronde van België, Kampioenschap van Zürich), Jos Huysmans (Waalse Pijl, Kampioenschap van Vlaanderen, ritzege in de Tour), Vic Van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.