Quoi Leroy? Schaap met vijf poten

HR Square 113
Vandaag zijn nog te veel werkgevers ervan overtuigd dat ze ook zo’n cast van excellente spelers kunnen samenstellen voor hun onderneming. Onlangs stelde de Vlaamse minister van Werk nog in een kranteninterview dat “bedrijven nog steeds op zoek zijn naar een schaap met vijf poten.” Deze bedrijven zijn zich nog niet ten volle bewust van de ‘oorlog om talent’, die nieuwe denk- en doe-schema’s vraagt voor het HR-beleid. Schapen met vijf poten zijn immers uiterst zeldzaam en werkgevers vertonen dan ook dikwijls een schaapachtige blik wanneer ze zo’n schaap niet vinden. Aanwezig talent Wil een werkgever in de toekomst zijn bedrijf zien groeien en zo zijn schaapjes op het droge hebben, dan moet hij eerst en vooral kijken of hij zijn schapen wel goed kent en juist inzet. Is hij zich voldoende bewust van de (soms latent) aanwezige talenten? “Schapen hebben vier gouden poten en een gouden bekkie”, zo luidt...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.