QUOI LEROY? Schipper, mag ik overvaren, ja of nee? Fons Leroy

HR Square 157
Hier zaten wij, rijkelijk te dineren en cadeautjes uit te pakken in de gezellige warmte en absolute veiligheid van onze huiskamer, terwijl er op datzelfde moment ergens op de Middellandse Zee honderden kinderen kletsnat en verkleumd in een lekkend bootje hun leven riskeerden om weg te geraken van het gruwelijke geweld in hun thuisland. Ik werd ongemakkelijk van hoe oneerlijk het leven kansen verdeelt. Gelukkig eindigt niet elke overtocht zo dramatisch als deze van het gezin Kurdi, maar voor degenen die na de tocht over zee en over land bij de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel toekwamen, start een nieuwe tocht. De tocht naar een zelfstandig leven in België, tijdelijk of definitief. En ook deze tocht is zeker niet zonder risico! België, en ook Vlaanderen, doet het binnen Europa ronduit slecht wat de tewerkstelling van personen met een vreemde afkomst betreft. En zonder werk wordt het voor de nieuwkomers zeer moeilijk...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.