QUOI LEROY? Schipper, mag ik overvaren, ja of nee? Fons Leroy

HR Square 157
Hier zaten wij, rijkelijk te dineren en cadeautjes uit te pakken in de gezellige warmte en absolute veiligheid van onze huiskamer, terwijl er op datzelfde moment ergens op de Middellandse Zee honderden kinderen kletsnat en verkleumd in een lekkend bootje hun leven riskeerden om weg te geraken van het gruwelijke geweld in hun thuisland. Ik werd ongemakkelijk van hoe oneerlijk het leven kansen verdeelt. Gelukkig eindigt niet elke overtocht zo dramatisch als deze van het gezin Kurdi, maar voor degenen die na de tocht over zee en over land bij de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel toekwamen, start een nieuwe tocht. De tocht naar een zelfstandig leven in België, tijdelijk of definitief. En ook deze tocht is zeker niet zonder risico! België, en ook Vlaanderen, doet het binnen Europa ronduit slecht wat de tewerkstelling van personen met een vreemde afkomst betreft. En zonder werk wordt het voor de nieuwkomers zeer moeilijk...

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.