Quoi Leroy? School’s Out!?

HR Square 70
In het onderwijs is ‘School’s Out’ helaas opnieuw populair en vormt het voor te veel jongeren de echte eindtermen. Uit een recente studie van het Universitair Steunpunt Studie- en Schoolloopbanen blijkt dat 14,5 procent van de Vlaamse leerlingen de school verlaat zonder diploma of getuigschrift. Bij de jongens loopt dit percentage zelfs op tot 17,5 procent. Bijna één op vijf jongens komt dus ongekwalificeerd op de arbeidsmarkt. Voor hen telt meestal het gevoel van “no more pencils, no more books, no more teacher’s dirty looks.” Zonder diploma De hoge ongekwalificeerde uitstroom uit het onderwijs is bijzonder verontrustend, vooral omdat hij de laatste jaren sterk is toegenomen. Die evolutie staat in schril contrast met de beleidsintenties. Zo stelde de Vlaamse regering in het Pact van Vilvoorde een halvering van de ongekwalificeerde uitstroom tegen 2010 voorop. Dit zou betekenen dat we slechts zes procent schoolverlaters zonder diploma of getuigschrift zouden mogen hebben....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.