Quoi Leroy? Trek in de korte of lange schoorsteen?

HR Square 180
  Het brandalarm op de arbeidsmarkt loeit al enkele maanden. Die staat dan ook in lichterlaaie. Het vuur is het gevolg van een droogte, een groeiend gebrek aan kandidaten voor de vele knelpuntvacatures. Een heleboel sectoren blijven kampen met een nijpend tekort aan vers bloed. De instroom en doorstroom van arbeidskrachten stokt. En bij vuur zorgt dat voor rookontwikkeling en het gevaar op een uitslaande brand. Alle hens aan dek dus voor bedrijven om de vacatures in te vullen en opnieuw trek te krijgen in hun schoorsteen. Maar werkgevers mogen niet vergeten om hiervoor de juiste strategie te kiezen en een duurzame schoorsteen te bouwen. Optie 1: (schaars) talent van buitenaf Ik zie namelijk twee opties om te reageren op de krapte. Als bedrijf kan je snel overgaan tot de bouw van een klassieke schoorsteen. Daarmee leid je de arbeidskrachten, door de brand op de arbeidsmarkt, snel naar de knelpuntjobs....

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.