Quoi Leroy? Zware beroepen of lichtere loopbanen

HR Square 183
  Het debat over de zware beroepen vliegt alle kanten uit, maar levert vooral een onrustwekkend beeld op van een ‘zware beroepen’-economie. Niet alleen zijn er meer en meer knelpuntberoepen, maar elke week wordt het geclaimd lijstje van zware beroepen langer. Ik begrijp heel goed dat door de wijze waarop we onze arbeid en productiviteit hebben georganiseerd – in combinatie met een verhoogde druk uit andere levenssferen – er een deel van de werkende bevolking het vandaag objectief moeilijk heeft om langer met ‘goesting’ te werken. Maar die vaststelling mag geen reden zijn om nu een onomkeerbare beleidsbeslissing omtrent een vervroegde pensionering omwille van de zwaarte van een beroep te nemen voor de eeuwigheid. Het moet, integendeel, juist de reden zijn om een onomkeerbaar beleid van duurzame maar ontspannen loopbanen vorm te geven, om een echt loopbaanbeleid uit te bouwen. Een leuke loopbaan lang Dat beleid moet toelaten dat zo...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.