Quoy Leroy. De Zevende

HR Square 203 (maart-april 2021)
Die pijnpunten gelden ook voor het werkgelegenheids- en arbeidsmarktbeleid. De bevoegdheden van de deelstaten zijn niet homogeen. Soms heeft de federale overheid nog een voet in de regionale bevoegdheden. Zo is het normatief kader inzake activeringsbeleid een federale bevoegdheid, enkel de uitvoering ligt bij de Gewesten. Voor andere items zoals opleiding van werkzoekenden en Plaatselijke Werkgelegenheidsagentschappen zijn de Gewesten wel normatief bevoegd, maar zit er een federale budgettaire sleutel op het gebruik ervan. Andere bevoegdheden die op de werkvloer samenhangen, zoals werken en leren of werk en welzijn, zijn institutioneel versnipperd over verschillende overheidsechelons. Die pijnpunten verhinderen mee dat we een hogere werkzaamheids- en werkbaarheidsgraad behalen. Het is dus geen optie om nu een institutionele rustpauze in te lassen. Er dringt zich een zevende en liefst finale staatshervorming op. Die hervorming moet ook de federale bevoegdheden vast verankeren. Nu ontstaat de indruk dat alle bevoegdheden naar de deelstaten moeten gaan....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.