Re-integratie: Werk als onderdeel van herstel en therapie

HR Square 212 (september-oktober 2022)
Dr. Marie Van Remoortere is sinds 2010 als arts-pijnspecialist betrokken bij het Multidisciplinair Pijncentrum (MPC) van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). In het boek ‘Dokter, mag ik terug gaan werken?’ bundelt ze twaalf jaar ervaring. Het is een pleidooi om de medische focus bij mensen met chronische pijn positiever te maken. Bovendien is het ook een oproep tot meer samenwerking tussen artsen onderling én de arbeidsbemiddelende instanties. Het pijncentrum werkt met een multidisciplinair team. Een patiënt kan er opgevolgd worden door een arts, een psycholoog, een ergotherapeut, een sociaal werker en een kinesist. Sinds 2010 timmert het MPC van ZNA aan een extra therapievorm: werk. “Net zoals een arts beweging kan voorschrijven, moet die ook ‘werk’ kunnen voorschrijven”, valt dr. Van Remoortere met de deur in huis. “Daarnaast leerde ervaring me dat het huidige lappendeken van diensten en artsen ervoor zorgt dat een patiënt soms (te) lang arbeidsongeschiktheid is. We moeten...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.