Re-integratie. “Werkhervatting na kanker is een hobbelig parcours”

HR Square 208 (januari-februari 2022)
  Bediende Hilde Van Overbeke kreeg eind maart 2019 kanker. Na ruim een jaar wilde ze terug aan de slag, maar dat was niet vanzelfsprekend. “Kanker maakte me heel onzeker en deed me twijfelen”, bekent ze. “Zal ik het werk nog aankunnen? Zal ik nog mijn plaats hebben op de dienst? En noem maar op.” Ook haar werkgever zat met veel vragen. “Wij hadden geen specifieke kennis over wat het inhoudt om na kanker terug aan de slag te gaan,” geeft Patricia Adriaens, afgevaardigd bestuurder van Fribona, toe. “Bovendien kenden wij de ziekte te weinig om te weten hoe we met bepaalde symptomen of problemen moesten omgaan. De terugkeer van Hilde viel bovendien samen met corona. Dat was een extra moeilijkheid, omdat de pandemie een grote impact had op onze verkoop. Zo was het ook gemakkelijker voor ons dat ze progressief opstartte, wat haar meer ruimte gaf en voldoende rust.”Om...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.