Rechten en plichten. Sociale verkiezingen 2020: de nieuwigheden

HR Square 194
“Wist u dat een werknemer die buiten België werkt toch kandidaat kan zijn bij sociale verkiezingen?” Dylan Casaer, die als arbeidsjurist bijna 25 jaar ervaring op de teller heeft, grijpt tijdens het HR Square-seminarie Sociale Dialoog meteen de aandacht van het publiek vast. Een half uur lang vertelt hij over de nieuwigheden en mogelijke valkuilen in de aanloop naar de sociale verkiezingen, die plaatsvinden tussen 11 en 24 mei volgend jaar. X, Y en de nieuwe regels De formele procedure start 150 dagen voor de sociale verkiezingen. De dag waarop u de verkiezingen aankondigt staat bekend als dag X, de dag waarop de sociale verkiezingen plaatsvinden als dag Y. Alle andere mijlpalen zal u in functie van deze twee data moeten bepalen. Een voorbeeld: X+35, of 35 dagen na de aankondiging van de verkiezingen, is de dag waarop alle lijsten moeten afgerond en ingediend zijn. De wetgeving die het verloop...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.