Rechtspraak

HR Square 196
Gedrag op voetbalveld kan consequenties hebben in werkveld Voor het Arbeidshof van Brussel rees de vraag of een hooggeplaatste werknemer, de managing director van de Europese tak van een grote onderneming gevestigd in de Verenigde Staten, met 15 jaar anciënniteit, terecht werd ontslagen om dringende reden omdat hij zich (verbaal) agressief had gedragen tijdens een voetbalwedstrijd. Op een doordeweekse avond vond een vriendschappelijke voetbalwedstrijd plaats tussen de werknemers van twee concurrerende ondernemingen. De managing director van de Europese tak van een van beide ondernemingen woonde de wedstrijd bij als toeschouwer. Hij ging nogal hard op in het spel. Blijkbaar ergerde hij zich aan de prestatie van zijn eigen ploeg. Hij werd verbaal agressief en schreeuwde allerlei zaken van langs de zijlijn. Omstaanders getuigden dat het geroep van de managing director steeds “harder, negatiever en persoonlijker” werd.Tijdens een drinkpauze in de tweede helft van de wedstrijd, stonden de spelers in een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.