Rechtspraak. Hoe een professioneel wielrenner er ook in de arbeidsrechtbank een snok aan kan geven

HR Square 200
Ook de arbeidsovereenkomst van een betaalde sportbeoefenaar kan bijgevolg, net zoals die van alle andere bedienden en arbeiders, door iedere partij beëindigd worden om dringende reden op grond van artikel 35 van de Arbeidsovereenkomstenwet.Hoewel het in de praktijk veelal de werkgever is die een dringende reden inroept, kunnen ook de werknemers zich hier rechtsgeldig op beroepen wanneer iedere verdere samenwerking door toedoen van de werkgever definitief onmogelijk is geworden. Dit was ook het geval in het vonnis waarover de arbeidsrechtbank Antwerpen, afdeling Mechelen, zich heeft uitgesproken in een vonnis van 26 november 2019.Het betreft een zaak tussen een professionele wielrenner en diens werkgever. Uit de verklaringen die door de partijen werden bijgebracht, blijkt dat er reeds geruime tijd strubbelingen waren binnen de wielerploeg.Na verschillende incidenten was het uiteindelijk de wielrenner die zijn arbeidsovereenkomst om dringende reden beëindigde omwille van verschillende feiten, waarvan er zich evenwel slechts één situeerde binnen de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.