Rekrutering en retentie in kmo’s: Enquête en rondetafelgesprek. Hoe vinden kmo’s nieuwe medewerkers?

HR Square 53
Twee op de drie Belgische kmo’s hebben op zijn minst één openstaande betrekking. Bijna alle kmo’s hebben het moeilijk om geschikte nieuwe medewerkers te vinden. Als redenen voor die moeizame invuloefening verwijzen de zaakvoerders naar een gebrek aan kwalificatie en motivatie bij de sollicitanten (51%), de schaarste op de arbeidsmarkt (48%) en de hogere eisen van de kandidaten (38%). Die gegevens vallen op in de enquête die HDP Diensten voor Ondernemers hield bij nagenoeg 800 bedrijfsleiders en HR-medewerkers van kmo’s. De HR-dienstverlener peilde naar de positionering van de kmo’s als werkgever. Er schuilen wel meer markante resultaten in de enquête. Over de rekruteringskanalen van kmo’s, bijvoorbeeld. De ondernemingen doen traditioneel een beroep op kranten, internetsites en instanties als VDAB, uitzendkantoren en hun relaties. 65% van de respondenten vindt dat de klassieke rekruteringsmethoden (kranten en inmiddels ook internet) volstaan. Een vreemde zaak is dat: de ondernemingen vinden maar moeilijk kandidaten, maar...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.