Resources – Dossier Re-integratie. Re-integratie bij de Vlaamse overheid. “We verleiden medewerkers om iets te durven”

HR Square 163
Het uitgangspunt is duidelijk: de Vlaamse overheid wil haar medewerkers met langdurige gezondheidsproblemen alle kansen geven om zich goed te re-integreren na hun afwezigheid. Omdat re-integratietrajecten bij de Vlaamse overheid op maat van de afwezige collega worden uitgewerkt en vrij complex kunnen zijn, kunnen de HR-professionals binnen de verschillende beleidsdomeinen en de betrokken leidinggevenden een beroep doen op het team Re-integratie en Personeelsmobiliteit van het Agentschap Overheidspersoneel (Ago). Het team biedt tweedelijnsondersteuning in trajectbegeleiding, maar ook bij de uitwerking van een doelgericht re-integratiebeleid op het niveau van de organisatie. Personeelsleden kunnen ook terecht bij het team voor een verkennend gesprek. “Dan vragen we wel wat hen ervan weerhoudt om met hun rechtstreekse leidinggevende contact op te nemen”, vertelt Johan Vermeiren van het team Re-integratie en Personeelsmobiliteit. Een re-integratie gebeurt steeds in samenspraak met de leidinggevende en het personeelslid. Om zeer uiteenlopende redenen kan het wel aangewezen zijn om de trajectbegeleiding...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.