Retentie: “Purpose en cultuur zijn dé essentie van retentie”

HR Square 210 (mei-juni 2022)
Retentie is niet voor niets een brandend actueel HR-thema. Bedrijven varen er wel bij als ze kennis, vaardigheden en ervaring aan boord kunnen houden. De krappe arbeidsmarkt vergroot het belang alleen maar. De meest voor de hand liggende rekrutering is misschien wel die onder de eigen medewerkers, om het met een boutade te stellen. Maar makkelijk is een retentiebeleid niet altijd. Zet je bijvoorbeeld in op een algemene benadering of focus je de middelen op de meest gegeerde profielen? En waarmee probeer je medewerkers precies aan boord te houden? “Voor ons is retentie een meer dan belangrijk thema, het staat bovenaan onze prioriteitenlijst”, zegt Valérie Van Brabant, chief human resources officer bij CFE, actief in bouw, vastgoed en techniek. “Ik weet dat alle sectoren zeggen dat mensen voorop staan. Maar wij verkopen geen producten, wel de kennis van mensen. En de introductie van nieuwe medewerkers is bij ons niet plug...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.