Rouw & Verlies. Rouw hoort ook op de werkplek thuis

HR Square 202
Weten dat een geliefde gaat sterven en er niet naartoe kunnen. Een uitvaart moeten plannen en de vrienden van de overledene niet mogen uitnodigen. Afscheid nemen zonder elkaar te kunnen vastpakken. Voor wie in coronajaar 2020 met verlies te maken kreeg, waren de omstandigheden extreem hard. Traumatisch, zelfs, zeggen de rouwexperten. Zij achten een terugslag in de komende maanden erg waarschijnlijk. Zonder degelijk afscheid is het immers nog moeilijker om te rouwen. Dat laatste merkten ze op de preventiedienst van KBC Bank & Verzekeringen. Medewerkers die tijdens de lockdown een naaste verloren, hadden het vaak emotioneel lastig. Bovendien konden ze door de fysieke afstand minder makkelijk bij een collega terecht om hun hart te luchten. In het slechtste geval was die zelfs niet op de hoogte van wat zich in diens privéleven had afgespeeld. De preventiedienst van de bank-verzekeraar reageerde door zijn begeleidingsaanbod extra in de kijker te zetten, zowel...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.