Rouw & Verlies. Rouw hoort ook op de werkplek thuis

HR Square 202
Weten dat een geliefde gaat sterven en er niet naartoe kunnen. Een uitvaart moeten plannen en de vrienden van de overledene niet mogen uitnodigen. Afscheid nemen zonder elkaar te kunnen vastpakken. Voor wie in coronajaar 2020 met verlies te maken kreeg, waren de omstandigheden extreem hard. Traumatisch, zelfs, zeggen de rouwexperten. Zij achten een terugslag in de komende maanden erg waarschijnlijk. Zonder degelijk afscheid is het immers nog moeilijker om te rouwen. Dat laatste merkten ze op de preventiedienst van KBC Bank & Verzekeringen. Medewerkers die tijdens de lockdown een naaste verloren, hadden het vaak emotioneel lastig. Bovendien konden ze door de fysieke afstand minder makkelijk bij een collega terecht om hun hart te luchten. In het slechtste geval was die zelfs niet op de hoogte van wat zich in diens privéleven had afgespeeld. De preventiedienst van de bank-verzekeraar reageerde door zijn begeleidingsaanbod extra in de kijker te zetten, zowel...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.