Sabbaticals. “Dit was de beslissing van mijn leven”

HR Square 207 (november-december 2021)
De beslissing om aan een sabbatical te beginnen, komt er soms na een onverwachte gebeurtenis. Dat blijkt uit het persoonlijke verhaal van An Dewaele. Na twintig jaar bij Volvo Group, met als laatste functie senior vicepresident Talent & Competence Management, komt ze terecht bij Barco als senior vicepresident CHRO. “Geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om ooit een sabbatical in te lassen, tot ik een gezondheidssignaal kreeg. Niets dramatisch, maar wel een wake-upcall. Die deed me grondig nadenken: wilde ik op deze manier nog twintig jaar verdergaan? Ik besefte dat als ik toen geen pauze zou nemen, ik dat wellicht nooit meer zou doen.” Een vergelijkbaar verhaal is te horen bij Tim Delye, Coworker Relations Leader bij C&A Benelux. “Eind 2014 bleek dat ik bij mijn vorige werkgever enkel aan de slag kon blijven als HR-verantwoordelijke in Frankrijk. Met een gezin met drie kinderen zag ik dat niet...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.