Sabbaticals. “Dit was de beslissing van mijn leven”

HR Square 207 (november-december 2021)
De beslissing om aan een sabbatical te beginnen, komt er soms na een onverwachte gebeurtenis. Dat blijkt uit het persoonlijke verhaal van An Dewaele. Na twintig jaar bij Volvo Group, met als laatste functie senior vicepresident Talent & Competence Management, komt ze terecht bij Barco als senior vicepresident CHRO. “Geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om ooit een sabbatical in te lassen, tot ik een gezondheidssignaal kreeg. Niets dramatisch, maar wel een wake-upcall. Die deed me grondig nadenken: wilde ik op deze manier nog twintig jaar verdergaan? Ik besefte dat als ik toen geen pauze zou nemen, ik dat wellicht nooit meer zou doen.” Een vergelijkbaar verhaal is te horen bij Tim Delye, Coworker Relations Leader bij C&A Benelux. “Eind 2014 bleek dat ik bij mijn vorige werkgever enkel aan de slag kon blijven als HR-verantwoordelijke in Frankrijk. Met een gezin met drie kinderen zag ik dat niet...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.