Sandra Van der Wielen (MS Amlin Insurance SE). “HR moet een partner van de business worden”

HR Square 204 (mei-juni 2021)
Sandra Van der Wielen is eerder toevallig in HR gerold. Na haar bachelor in de rechten (HUB-KUBrussel, 1993) startte ze als directieassistente en als HR-administrator bij het sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen, Intersociale. Ze was er onder meer verantwoordelijk voor het opvolgen van de wettelijke verplichtingen van het verzekeringsfonds. “Gaandeweg werd ik ook verantwoordelijk voor de personeelsadministratie zoals de payroll en het verzuimmanagement”, vertelt ze. Na een zestal jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en werd ze in 1999 HR-officer bij ADP Dealer Services, nu CDK Global, een leverancier van software en automatisering voor de auto-distributiesector. Een eerste generalistische HR-functie, al lag de focus vooral op de harde kant van HR. “Na een jaar fuseerden we met het Parijse hoofdkantoor. Meegaan naar Parijs was geen optie omwille van familiale redenen.” Zo kwam ze terecht bij Guidant Europe, een producent van medisch materiaal. Daar was ze actief als HR-generalist voor...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.