Sandra Van der Wielen (MS Amlin Insurance SE). “HR moet een partner van de business worden”

HR Square 204 (mei-juni 2021)
Sandra Van der Wielen is eerder toevallig in HR gerold. Na haar bachelor in de rechten (HUB-KUBrussel, 1993) startte ze als directieassistente en als HR-administrator bij het sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen, Intersociale. Ze was er onder meer verantwoordelijk voor het opvolgen van de wettelijke verplichtingen van het verzekeringsfonds. “Gaandeweg werd ik ook verantwoordelijk voor de personeelsadministratie zoals de payroll en het verzuimmanagement”, vertelt ze. Na een zestal jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en werd ze in 1999 HR-officer bij ADP Dealer Services, nu CDK Global, een leverancier van software en automatisering voor de auto-distributiesector. Een eerste generalistische HR-functie, al lag de focus vooral op de harde kant van HR. “Na een jaar fuseerden we met het Parijse hoofdkantoor. Meegaan naar Parijs was geen optie omwille van familiale redenen.” Zo kwam ze terecht bij Guidant Europe, een producent van medisch materiaal. Daar was ze actief als HR-generalist voor...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.