Schneider Electric boekt succes met het multi-hubmodel. “We willen managers zo dicht mogelijk bij klanten en medewerkers krijgen”

HR Square 193
Schneider Electric is een technologisch en industrieel concern van Franse oorsprong, dat wereldwijd actief is en oplossingen voor energiebeheer en industriële automatisering produceert en aanbiedt. Het positioneert zich als marktleider in de digitale transformatie van energiebeheer en -automatisering, realiseert een omzet van ruim 25 miljard euro en telt meer dan 137.000 medewerkers in meer dan honderd landen. Schneider Electric heeft ook een productievestiging in Ukkel met ongeveer 550 werknemers.Zoals de meeste grote CAC40-bedrijven heeft Schneider Electric in de voorbije decennia zijn productie dichter bij zijn markten gebracht. In die zogenaamde nieuwe economieën verricht de multinational intussen ook een deel van zijn onderzoek en ontwikkeling. "We zijn van oordeel dat van alle wereldwijde bedrijven, de meest lokaal verankerde het sterkst zullen presteren”, vertrouwt Olivier Blum, Chief HR Officer, ons toe. “Daarom hebben we beslist het hoger management over de drie grote hubs - Parijs, Boston en Hongkong – te verspreiden. Het...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.