Selectie vandaag: Eugene Burke over gerichter selecteren en onlinetests. Selectie verloopt meer en meer online

HR Square 58
Pen-en-papiertests en vragenlijsten worden meer en meer vervangen door onlineversies. Een sollicitant vult thuis een persoonlijkheidsvragenlijst en/of vaardigheidstest in. Afhankelijk van het resultaat wordt de kandidaat uitgenodigd deel te nemen aan het vervolg van de selectieprocedure. “Na rekrutering verschuift ook selectie meer en meer online. De internettrein is vertrokken en niet meer te stoppen”, poneert Eugene Burke, directeur productontwikkeling en innovatie bij SHL Group, een wereldwijde leverancier van oplossingen voor psychometrische evaluatie en ontwikkeling. Onlineselectie biedt veel voordelen. “Het inzetten van onlineselectietests en -vragenlijsten levert een grote tijdsbesparing op bij het schiften en selecteren van kandidaten. Tegelijkertijd kunnen meer kandidaten getest worden. Een grotere kandidatenpool vergroot de waarschijnlijkheid dat de juiste kandidaat gekozen wordt. Door al zeer vroeg in het selectieproces vaardigheidstests en/of persoonlijkheidsvragenlijsten af te nemen, kunnen de allerbeste kandidaten geselecteerd worden, op wie men zich dan kan concentreren in het verdere en duurdere onderdeel van het aanwervingsproces. Zo...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.