Selectie vandaag: Eugene Burke over gerichter selecteren en onlinetests. Selectie verloopt meer en meer online

HR Square 58
Pen-en-papiertests en vragenlijsten worden meer en meer vervangen door onlineversies. Een sollicitant vult thuis een persoonlijkheidsvragenlijst en/of vaardigheidstest in. Afhankelijk van het resultaat wordt de kandidaat uitgenodigd deel te nemen aan het vervolg van de selectieprocedure. “Na rekrutering verschuift ook selectie meer en meer online. De internettrein is vertrokken en niet meer te stoppen”, poneert Eugene Burke, directeur productontwikkeling en innovatie bij SHL Group, een wereldwijde leverancier van oplossingen voor psychometrische evaluatie en ontwikkeling. Onlineselectie biedt veel voordelen. “Het inzetten van onlineselectietests en -vragenlijsten levert een grote tijdsbesparing op bij het schiften en selecteren van kandidaten. Tegelijkertijd kunnen meer kandidaten getest worden. Een grotere kandidatenpool vergroot de waarschijnlijkheid dat de juiste kandidaat gekozen wordt. Door al zeer vroeg in het selectieproces vaardigheidstests en/of persoonlijkheidsvragenlijsten af te nemen, kunnen de allerbeste kandidaten geselecteerd worden, op wie men zich dan kan concentreren in het verdere en duurdere onderdeel van het aanwervingsproces. Zo...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.