Selectietesten: Hoed u voor discriminatie. Selectietest moet validiteit bewijzen.

HR Square 26
Is een intelligentietest nu meer of minder valide dan een persoonlijkheidstest? Is bij de selectie voor hoge functies de incrementele waarde van een intelligentietest wel hoog genoeg? Is zo’n IQ-test nu werkelijk discriminerend voor allochtone kandidaten? Wat doe je als je intuïtie de testresultaten tegenspreekt? Deze discussiepunten en dilemma’s zetten op woensdag 25 mei de toon op het HR Square-seminarie in Het Pand in Gent. Filip Lievens, professor Personeelsbeleid aan de Universiteit Gent, kan op verrassend veel vragen een helder, eenduidig antwoord geven. Met wetenschappelijk bewijsmateriaal in de hand. Gary Hofmans, business manager van Kern Selection (Acerta), geeft tekst en uitleg bij het selectieproces dat zijn bureau hanteert. Hij merkt een spanning op tussen de vraag van de klant en de testen die hij effectief gebruikt. De meest geliefde testen zijn lang niet de meest effectieve. Competentiemanager Luc Goovaerts (KBC) legt uit hoe hij met zijn team in het kader...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.