Sociaal: (G)Een werkplaats als een andere.

HR Square 1
Gerda Saeys is de aangewezen persoon om het personeelsbeleid in een gewone onderneming te vergelijken met dat in een beschutte werkplaats. Zij was immers personeelsdirecteur bij brouwerij Duvel-Moortgat voor ze in 2001 verantwoordelijk werd voor het personeel in de Beschutte Werkplaats Klein-Brabant in Puurs. In april 2002 werd ze er algemeen directeur. Gerda Saeys: “Ik wilde in een totaal andere sector aan de slag gaan. Professioneel dan, want het sociale behoorde al wel tot mijn interessegebied.” Deze beschutte werkplaats telt 300 werknemers. Mindervaliden voeren hoofdzakelijk verpakkings-, assemblage- en montageopdrachten uit in de ruime werkplaatsen of bij de klant. Social profit en profit “De bestaansreden van een beschutte werkplaats is de tewerkstelling van andersvaliden, die voltijds of deeltijds kunnen werken, en dit op zo’n manier, dat er een correcte opvang is, dat ze voldoening vinden in hun werk, maar ook dat ze hierdoor vooruitgang boeken in hun mogelijkheden. Die vooruitgang of...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.