Sociale dialoog bij Landsbond Onafhankelijke Ziekenfondsen. Van conflictmodel naar samenwerkingsmodel

HR Square 180
De Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen en hun IT-bedrijf beslisten in de aanloop van de sociale verkiezingen in 2016 samen te smelten tot één technische bedrijfseenheid en dus een gemeenschappelijk sociaal en economisch beleid te voeren. “Initieel stuitte dit op weerstand van het IT-bedrijf, omdat ze evolueerden van een autonoom bedrijf naar een ‘afdeling’. Maar die ebde snel weg. Ongeveer een jaar voor de sociale verkiezingen hebben we de twee ondernemingsraden en de secretarissen van de vakbonden samengebracht om onze intentie mee te delen. We hebben toen ook gezegd dat we zouden evolueren naar een gemeenschappelijk HR-beleid, incluis een eengemaakt loonbeleid”, vertelt Carine Deneyer, HR-director van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. De Landsbond (met 650 medewerkers) is de koepelorganisatie van de vijf onafhankelijke ziekenfondsen (OZ, Omnimut, Partenamut, Freie Krankenkasse en Partena Ziekenfonds). De Landsbond treedt op als wettelijke gesprekspartner van de overheden en de actoren van de verplichte ziekteverzekering....

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.