Sociale relaties. “Met een checkbox-mentaliteit ga je geen stakingen vermijden”

HR Square 207 (november-december 2021)
  “Europees onderzoek, uitgevoerd door ETUI, toont aan dat België een enorm groot aantal stakingen heeft. We zitten bij de top van Europa: alleen Frankrijk en Cyprus hebben meer stakingsdagen per werknemer. Maar dan is de vraag natuurlijk: hoe komt het dat we zoveel stakingsdagen hebben? Waar komt dat vandaan? Er zijn natuurlijk algemene stakingen, maar los daarvan: hoe worden mensen gemobiliseerd? En welke rollen spelen instituties – de ondernemingsraad, het comité en de syndicale delegatie – daarin?” Die vragen waren voor Maxime Verlinde het startpunt van het onderzoek dat uiteindelijk zou leiden tot zijn masterthesis. Verlinde heeft zijn diploma handelswetenschappen, afstudeerrichting personeels- en organisatiemanagement, ondertussen op zak, maar komt voor dit interview nog even terug samen met zijn toenmalige promotor Stan De Spiegelaere, professor aan UGent, en Director of Policy and Research bij UNI Europa, de Europese vakbond van werknemers in de dienstensectoren. Theoretische modellen “Het meeste onderzoek naar...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.