Sociale secretariaten: Loonhulp wordt consultant.

HR Square 5
De sociale-zekerheidswet schrijft voor dat de erkende sociale secretariaten vzw’s zijn. Ze moeten hun winst investeren ten bate van de dienstverlening. “In de mate dat er winst is”, moppert Chris Botterman, voorzitter van de Unie van de Erkende Sociale Secretariaten van Werkgevers: “Erkende sociale secretariaten zijn een exclusief Belgisch fenomeen. In vergelijking met een enigszins gelijkaardige dienstverlening in andere landen, bijvoorbeeld van gespecialiseerde boekhouders, zijn de tarieven van onze service erg laag. De jongste jaren hebben enkele factoren de resultaten beïnvloed, zoals de omzetting van loonberekeningen en aangiften in euro, en het invoeren van e-government in de sociale zekerheid.” Ondertussen neemt ook de complexiteit van het werk van de sociale secretariaten voortdurend toe. “Nog niet zo lang geleden wilde iedere minister van Arbeid of Sociale Zaken zijn of haar naam aan een plan of maatregel verbinden”, vertelt Botterman. “Alle stimuli en bijdrageverminderingen maakten de wetgeving en de uitvoering ervan erg...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.