Sofie Debrock (Solidariteit voor het Gezin) en Jan Devolder (Securex). “Werken aan een cultuur van vertrouwen”

HR Square 196
  Ook Solidariteit voor het Gezin, dat vooral bekend is van de thuiszorg, maar ook actief is met woonzorgcentra, kinderdagverblijven en poetsdiensten, is in volle overgang. Sofie Debrock is transitiemanager en vertelt waar de uitdagingen zitten: “Solidariteit voor het Gezin bestaat al meer dan veertig jaar. De organisatie is het altijd gewend geweest vanuit bestaande structuren te werken, maar vandaag lukt dat niet meer. We moeten anders denken en ons anders organiseren om de klant centraal te kunnen blijven zetten.” De yoghurt van Jasper Jan Devolder (HR Business Manager, Securex) vangt aan met een verhaal dat hij via Wouter Hart, auteur van ‘Verdraaide organisaties’, leerde kennen: “Jasper is een jongen van bijna zes die verzot is op yoghurt. Zijn vader laat hem de yoghurt zelfstandig in een potje schenken, maar geeft wel aan dat de rest van het gezin ook nog wat van de lekkernij wil. Datzelfde zouden leidinggevenden op...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.