Special: belonen of verwennen? KBC kiest voor stabiliteit. “Aan basisprincipe wordt niet getornd

HR Square 60
Het verloningsbeleid bij KBC (15.574 personeelsleden in België) heeft de voorbije tijd heel wat veranderingen ondergaan, onder meer door de recente invoering van het fiscaalvriendelijke systeem van de werknemersparticipatie. Toch is het principe sinds de fusie in 1998 hetzelfde gebleven. De beloning was en is een samenhang van drie grote pakketten: ■ het maandloon (dat de concurrentie met andere grote bedrijven kan doorstaan) ■ het variabel loon (voor het grootste gedeelte gekoppeld aan bedrijfsresultaten) ■ een groot aantal extralegale voordelen (zoals aanvullend pensioen, personeelsverzekeringen, maar ook heel wat maatregelen om werk en gezin op elkaar af te stemmen). “Dit totaalpakket bestaat niet alleen uit financiële componenten, maar is ook gericht op een duurzame ontwikkeling van de medewerkers”, licht Christophe Van Loo, hoofd Personeelsbeleid en Verloning, toe. Voor extra verloning werd in het verleden ook gebruik gemaakt van extra bonusbudgetten of maandelijkse premies. Van Loo: “Deze instrumenten hebben als voordeel dat...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.