Special: belonen of verwennen? Wie werkt nog een loonstrategie uit? Geef gewoon flexibiliteit

HR Square 60
Tijdens de topjaren 1997-2000 werden werknemers en sollicitanten danig vertroeteld. Vooral informatici waren zeer gegeerde prooien. Zij moesten onder andere de millenniumbug ontmijnen en de overgang naar de euro vlot laten verlopen. Het was niet eens een uitzondering dat een sollicitatiegesprek eindigde met het overhandigen van de sleutels van een chique bedrijfswagen. Ondertussen is de IT-zeepbel gebarsten, kregen de banken een oplawaai en waart het recessiespook misschien al rond. Toch blijft de nood aan talent hoog. Vraag is alleen of allerhande extralegale verwennerij nog altijd het belangrijkste wapen is in de ‘oorlog om talent’. Het Nederlandse luchtvaartbeveiligingsbedrijf I-SEC tast alvast graag in de buidel om medewerkers die blijven geldelijk te belonen. Vorig jaar verlootte het bedrijf televisietoestellen onder het personeel. Dit jaar verloot het bedrijf een splinternieuwe Toyota Aygo (de basisversie kost al gauw 10.655 euro). Die acties zijn een aanvulling op de ‘blijf-bonus’. Na drie jaar ontvangt de medewerker...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.