Special: belonen of verwennen? Wim Teunen (Xylos) speelt bedrijfscultuur uit. “We investeren alleen in medewerkers in wie we geloven”

HR Square 60
Rekrutering en retentie staan centraal in het businessplan van Xylos. De voorbije jaren heeft het ICT-dienstenbedrijf zijn personeelsbestand continu zien groeien. In 2007 kwamen er twintig medewerkers bij. En ook dit jaar staat personeelsuitbreiding hoog op de agenda. “Dat is om onze groei te ondersteunen, niet ter vervanging van medewerkers die elders hun heil zoeken”, merkt HR-manager Wim Teunen op. Al geeft hij onmiddellijk toe dat het vinden van medewerkers geen simpele klus is. “De vraag is groter dan het aanbod. Bijna alle IT-bedrijven zijn op zoek naar medewerkers en vissen in een vijver die alsmaar dunner bevolkt raakt. Bovendien laten de vissen zich minder snel vangen. In tegenstelling tot de eeuwwisseling hoppen veel minder IT’ers van bedrijf naar bedrijf. Er is sprake van een zekere maturiteit, zowel bij de bedrijven als bij de kandidaten. Werkgevers delen tijdens sollicitatiegesprekken geen bedrijfswagens meer uit. Ook kandidaten laten zich niet meer zo...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.