Special communicatiebeleid: Duidelijke regels voor gsm, e-mail en internet. Klaar voor gedragscode

HR Square 72
Essentie ■ Duidelijke afspraken voorkomen discussies en conflicten. ■ Verlaag de mobilofoniekosten. ■ Verhoog de beveiliging. Een gsm, iPhone of BlackBerry en een laptop met bijhorende internetverbinding behoren stilaan tot de standaarduitrusting van menig werknemer. Uit een rondvraag van BELTUG, de Belgian Telecommunications Users Group (zie kader), blijkt dat veel bedrijven worstelen met het maken van afspraken over het gebruik van gsm, internet en e-mail. In samenwerking met advocatenkantoor Bird & Bird schreef BELTUG daarom een handleiding voor het opstellen van huisregels over het gebruik van communicatietechnologie. De organisatie baseerde zich hierbij op de ervaringen van haar leden. “De toegevoegde waarde van de handleiding zit in het samenbrengen van alle organisatorische, juridische en fiscale aspecten. Onze leden weten wat technologisch mogelijk is, maar blijven met vragen zitten over wat juridisch mag of fiscaal interessant is”, legt Danielle Jacobs, algemeen directeur van BELTUG, uit. Vergeet privacy niet Een werkgever kan zijn...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.