Special communicatiebeleid: Handleiding. Huisregels voor ICT-gebruik

HR Square 72
I. Communicatiebehoeften Het opstellen van huisregels voor het gebruik van communicatietechnologie start het best bij een identificatie van de communicatienoden en het opstellen van gebruikersprofielen. Bij deze analyse is het belangrijk na te gaan welk telefoongebruik medewerkers erop nahouden en wat de totale communicatiebehoeften zijn. Om alles in kaart te brengen, kan men rekening houden met de volgende variabelen: ■ De tijd die werknemers spenderen aan hun bureau. ■ De tijd die werknemers spenderen in het bedrijf, maar weg van hun bureau. ■ De tijd die werknemers spenderen buiten het bedrijf. ■ Hoe vaak een werknemer vanop andere locaties samenwerkt met anderen. ■ Welke toegang werknemers nodig hebben tot bedrijfsinformatie. ■ Of de werknemer al dan niet los van plaats, tijd, netwerk of toestel moet kunnen werken. Aan de hand hiervan kunnen profielen opgesteld worden. Beperk dat aantal tot vijf (al kan een verschillende aanpak per afdeling aangewezen zijn). II....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.