Special communicatiebeleid: Siemens Enterprise Communications. Communicatiecharter helpt

HR Square 72
Essentie ■ Het charter geeft aan hoe er zo optimaal mogelijk gecommuniceerd wordt met klanten én collega’s. ■ Het is ook een manier om de communicatiekosten onder controle te houden. Het charter moet de communicatie onderling en met klanten optimaliseren. “Het gaat niet zozeer over wat onze medewerkers mogen en niet mogen. Het charter is een geheel van regels die aangeven hoe er zo optimaal mogelijk kan gecommuniceerd worden met klanten, maar ook met collega’s. Bekijk het als een leidraad die aangeeft welk communicatiemiddel het best geschikt is in een bepaalde situatie”, zegt Fréderic Gilmont, CIO bij Siemens Enterprise Communications. Een enquête bij klanten en medewerkers over de kwaliteit van de communicatie was de aanleiding voor het charter. “De kwaliteit van de communicatie bleek een groter probleem dan de bereikbaarheid. Zo bleek uit de klantenbevraging dat onze accountmanagers doorgaans goed bereikbaar zijn via hun gsm, maar een antwoord liet vaak...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.