Special communicatiebeleid: Siemens Enterprise Communications. Communicatiecharter helpt

HR Square 72
Essentie ■ Het charter geeft aan hoe er zo optimaal mogelijk gecommuniceerd wordt met klanten én collega’s. ■ Het is ook een manier om de communicatiekosten onder controle te houden. Het charter moet de communicatie onderling en met klanten optimaliseren. “Het gaat niet zozeer over wat onze medewerkers mogen en niet mogen. Het charter is een geheel van regels die aangeven hoe er zo optimaal mogelijk kan gecommuniceerd worden met klanten, maar ook met collega’s. Bekijk het als een leidraad die aangeeft welk communicatiemiddel het best geschikt is in een bepaalde situatie”, zegt Fréderic Gilmont, CIO bij Siemens Enterprise Communications. Een enquête bij klanten en medewerkers over de kwaliteit van de communicatie was de aanleiding voor het charter. “De kwaliteit van de communicatie bleek een groter probleem dan de bereikbaarheid. Zo bleek uit de klantenbevraging dat onze accountmanagers doorgaans goed bereikbaar zijn via hun gsm, maar een antwoord liet vaak...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.