Special creatief beleid in crisistijd: Fons Leroy (VDAB) en… … De tien geboden

HR Square 74
Essentie ■ De oorlog om talent woedt voort, daar verandert de crisis niets aan. ■ Met ‘tien geboden’ kunt u de structurele arbeidsmarktschaarste opvangen. ■ Behoud van een maximale diversiteit in het personeelsbestand is noodzakelijk. De huidige arbeidsmarkt heeft vele gezichten. “Ondanks de stijgende werkloosheid is het aanbod van vacatures nog steeds groot”, constateert Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB. “Ook de spanning op de arbeidsmarkt is groot. Vandaag zijn er vier werkzoekenden per vacature. En dat is weinig. Er is niet alleen een kwantitatieve spanning, ook kwalitatief is er een mismatch. Kijk maar naar de stijgende ongekwalificeerde uitstroom uit het onderwijs. In het Pact van Vilvoorde is afgesproken dit aantal tegen 2010 te halveren tot 6 procent. In 2007 stond de teller nog op 15 procent.” Op langere termijn ziet de toekomst er grijs uit, grapt Leroy, verwijzend naar de ontgroening en vergrijzing. “De oorlog om talent woedt...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.