Special: De grote trek. Minister Annemie Turtelboom.“De fetisj van de migratiestop laten we best vallen”

HR Square 62
Essentie ■ Staar u niet blind op de crisis, op lange termijn is economische migratie een noodzaak. ■ Economische migratie kan niet de enige strategie zijn om de demografische uitdagingen aan te gaan. ■ Economische migratie is geen bedreiging, maar draagt bij tot onze welvaart. ■ Alleen illegaliteit brengt onmenselijkheid en oneerlijke concurrentie voort. Wellicht komen er in 2009 zo’n 50.000 werklozen bij. “We gaan dus een periode tegemoet waarin het draagvlak voor economische migratie klein zal zijn”, beseft Annemie Turtelboom (Open VLD). Maar de federaal minister van Migratie- en Asielbeleid zet de waan van de dag aan de kant. “Staar u niet blind op 2009, op lange termijn is economische migratie een noodzaak.” Prompt verwijst ze naar de 70.000 vacatures die afgelopen zomer nog open stonden. Lokaal is de toestand soms hallucinant: toen waren er in de regio Kortrijk 3,2 openstaande vacatures per werkzoekende en in de regio Roeselare...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.