Special: Diversiteit, ook tijdens de crisis? 7S-diversiteitsmodel. “Betrokkenheid van leidinggevenden is dé sleutel”

HR Square 65
Hilda Martens, professor HRM, Total Quality Management en Organisatiegedrag aan de Universiteit Hasselt, heeft van een procesgerichte aanpak op het vlak van diversiteit haar ‘kernbusiness’ gemaakt. Ze werkt met actie-onderzoek, waarbij wetenschappelijk onderzoek en probleemoplossend handelen in een organisatie samengaan. Ze kiest ervoor om samen, in voortdurend contact en onderhandeling met diverse stakeholders, aan de organisatie aangepaste actievoorstellen te genereren en te implementeren. Daar is ook vraag naar. Steeds meer bedrijven zien diversiteit als een competitief voordeel en willen hun diversiteitsmanagement verbeteren. Organisaties kunnen onder begeleiding van Martens, bijvoorbeeld, een analyse uitvoeren aan de hand van het 7S-diversiteitsinstrument. “Op basis van het 7S-model van Tom Peters en Robert Waterman ontwikkelden we een instrument dat organisaties helpt bij het integreren van een diversiteitsbeleid in de organisatiepraktijk. Het is cruciaal eerst een gemeenschappelijk beeld te ontwikkelen van de huidige situatie én van de gewenste toekomstige situatie, zowel in het algemeen als op...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.