Special: Diversiteit, ook tijdens de crisis? Het 7S-diversiteitsmodel in de praktijk “Communicatie en nog eens communicatie”

HR Square 65
De vierduizend personeelsleden van Sodexo zitten verspreid over meer dan vijfhonderd vestigingen in België. Ze leveren onder meer maaltijden op meer dan 1300 locaties. Nagenoeg 17 procent van de personeelsleden is geen Belg, bijna 58 procent is vrouw en ruim 30 procent is ouder dan 45 jaar. Het personeelsbestand telt 57 nationaliteiten. Blijkbaar is diversiteit een evidentie bij de groep, die zowel catering, facility management, dienstencheques als allerhande kaarten aanbiedt. Maar leveren zoveel verschillen geen extra problemen? “Net als de inwoners van een land, moeten die mensen elkaar kennen en waarderen om goed te kunnen samenwerken”, stelt HR Director Guy Callebaut. Sodexo sluit zich aan bij een uitspraak van Antoine de Saint-Exupéry: “Verre van mij te schaden, vul je mij aan als je van mij verschilt.” Verankerd in het bedrijf In 2003 vond diversiteit zijn plaats in de bedrijfsstrategie, toen het beleid rond corporate social responsibility bij Sodexo wereldwijd geformaliseerd...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.