Special financiële participatie: Aluro Group lonkt naar bonus. Om ‘goesting’ aan te wakkeren

HR Square 55
Meteen na de invoering van de Participatiewet in 2001 werkte Aluro Group (onder meer producent van machines voor de isolatie van aluminium raam- en deurprofielen) een participatieplan uit dat voor het eerst winst uitdeelde over het boekjaar 2002. General manager Inge De Roovere licht de motivatie toe: “We willen onze 65 medewerkers mee verantwoordelijkheid laten opnemen. Dat is nodig: vroeger kon het nog dat de bedrijfsleider alle processen beheerste. Vandaag is hij afhankelijk van de kennis, kunde en vooral de goesting van zijn medewerkers. Als zij geen verschil in waardering voelen naargelang ze zich meer of minder inzetten, zet hen dat aan hun werk routinematig te doen. En dat is het begin van de ondergang, want dat kan de concurrentie ook.” Van winstparticipatie naar bonus Er waren drie mogelijke participatieformules voor Aluro. De eerste was een bonus via het gewone loon. De Roovere: “Rekening gehouden met het feit dat de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.