Special financiële participatie: Barco koestert traditie om personeel in winst te laten delen. De kers op de motivatietaart

HR Square 55
Schermen- en displaygigant Barco, met hoofdkantoor in Kortrijk, is een internationale onderneming met vestigingen in een dertigtal landen en productaanwezigheid in bijna 100 landen. De groep telt zo’n 3800 medewerkers, van wie er ongeveer 1700 in de Belgische vestigingen werken. “Sinds 2003 heeft Barco een systeem van winstparticipatie, gecreëerd in het kader van de Participatiewet van 2001. De eerste winstuitkering vond plaats in mei 2003, berekend op de winst van 2002”, steekt Lena Coornaert, corporate manager Compensation & Benefits bij Barco, van wal. Deze maatregel bouwt verder op een traditie om het personeel in de winst te laten delen, vult president Human Resources & Corporate Affairs Jan Van Acoleyen aan: “De basis daarvoor is al veel vroeger gelegd, met name door de creatie van een collectieve betrokkenheid binnen de bedrijfscultuur. Dat gebeurt onder meer door op regelmatige basis veel informatie te geven over de resultaten en zo transparant mogelijk te...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.