Special: Het Generatiepact: Een stijlbreuk met het verleden

HR Square 34
“Het Generatiepact is veel meer dan brugpensioen op 60 jaar. Het is een plan met 66 maatregelen die op termijn de tewerkstellingsgraad moet verhogen en de sociale zekerheid veilig moet stellen”, zegt Koen Magerman, directeur van het juridisch kenniscentrum van SD Worx. Overigens wordt er volgens hem veel te negatief bericht over het Generatiepact. “De nadruk wordt te veel gelegd op het feit dat iedereen op zijn minst tot zijn 60ste zal moeten werken. In de praktijk wordt de soep echter niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend.” Toch is de commotie er rond verstaanbaar. “Het is de eerste keer in de geschiedenis van onze sociale zekerheid na de Tweede Wereldoorlog dat sociale voordelen een klein beetje teruggeschroefd worden. Het schokeffect ervan mag niet onderschat worden.” Overigens betekent het Generatiepact een stijlbreuk met het verleden. Magerman legt uit:“Dit plan staat dwars op de maatschappelijke gewoonte om hete aardappelen voor...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.