Special: HR en technologie. Van kostenbesparing naar strategische ondersteuning

HR Square 46
De personeelsafdeling onderging de voorbije tien jaar een ware metamorfose, vooral op het vlak van het gebruik van technologie. Een aantal jaren geleden had iedereen de mond vol over e-HR. Vandaag is het gebruik van allerlei softwaretoepassingen zodanig ingeburgerd dat quasi niemand de term nog gebruikt. Het prefix ‘e’ verwees naar het elektronische karakter van de manier waarop administratieve taken werden uitgevoerd. ‘E’ verving de klassieke administratie op papier. Basistaken zoals de loonadministratie, het registreren van afwezigheden of de terugbetaling van kosten werden geautomatiseerd. Hierdoor zou meer tijd overblijven om zich met het ‘echte’ werk bezig te houden: het managen van de medewerkers in de organisatie. De nadruk lag vooral op kostenbesparing en het efficiënter maken van het personeelswerk. Technologie was daarbij de stuwende factor. In de praktijk vertaalde zich dat in het doorschuiven van enkele basistaken naar de lijnmanagers en de medewerkesr zelf. Via een employee portal zouden medewerkers...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.