Special HRM en veiligheid: Veiligheidsbeleid in stappen Hoe veilig gedrag stimuleren?

HR Square 71
Essentie ■ Bespreek de visie op veiligheid op het hoogste niveau. ■ Probeer onveilige situaties en infrastructuur te detecteren. ■ Ga zowel de directe als indirecte oorzaken na van ongevallen. ■ Wees bereid om te investeren in veiligheid. ■ Wie leidinggevende wil worden, moet zijn verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid en gezondheid opnemen. Wie de inzetbaarheid van medewerkers wil verhogen, moet een brede waaier van hefbomen bedienen. Naast gezondheid, ziekte, psychosociale aspecten en arbeidsomstandigheden, eist het aspect veiligheid daarbij de aandacht op. Eerst en vooral komt het erop aan om veilig gedrag van alle betrokkenen te stimuleren. Tips en zelfs een onmiddellijk bruikbaar stappenplan kregen de deelnemers aan het HR Square-seminarie ‘HRM en veiligheid, een bewogen huwelijk’ van Chantal Janssens (Securex Health & Safety Solutions). Stappenplan  Stap 1: visie bepalen.  Stap 2: draagvlak creëren. Sensibiliseren en informeren van alle betrokken partijen (HRM, management, leidinggevenden, medewerkers,…).  Stap...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.