Special HRM en veiligheid: Veiligheidsbeleid in stappen Hoe veilig gedrag stimuleren?

HR Square 71
Essentie ■ Bespreek de visie op veiligheid op het hoogste niveau. ■ Probeer onveilige situaties en infrastructuur te detecteren. ■ Ga zowel de directe als indirecte oorzaken na van ongevallen. ■ Wees bereid om te investeren in veiligheid. ■ Wie leidinggevende wil worden, moet zijn verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid en gezondheid opnemen. Wie de inzetbaarheid van medewerkers wil verhogen, moet een brede waaier van hefbomen bedienen. Naast gezondheid, ziekte, psychosociale aspecten en arbeidsomstandigheden, eist het aspect veiligheid daarbij de aandacht op. Eerst en vooral komt het erop aan om veilig gedrag van alle betrokkenen te stimuleren. Tips en zelfs een onmiddellijk bruikbaar stappenplan kregen de deelnemers aan het HR Square-seminarie ‘HRM en veiligheid, een bewogen huwelijk’ van Chantal Janssens (Securex Health & Safety Solutions). Stappenplan  Stap 1: visie bepalen.  Stap 2: draagvlak creëren. Sensibiliseren en informeren van alle betrokken partijen (HRM, management, leidinggevenden, medewerkers,…).  Stap...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.