Special HRM in de zorgsector: Leerzaam project in Universitair Ziekenhuis Antwerpen. “Polen nemen te veel verantwoordelijkheid”

HR Square 68
Essentie ■ Poolse verpleegkundigen nemen veel verantwoordelijkheid op. Taakafbakening is belangrijk. ■ Een grondige taalcursus vooraf is van cruciaal belang. ■ Polen met een voorkennis van het Duits hebben een stap voor. ■ Geen enkele patiënt had bezwaren tegen Poolse verpleegkundigen. ■ Een verblijfsverlenging voor buitenlandse stagiairs krijgen is een administratieve helletocht. ■ Amper één op de drie van de Poolse stagiairs werkt nu in Polen in de zorgsector. In een intensief samenwerkingsproject met de Medische Universiteit van Wroclaw ontving het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in de periode 2002-2004 twee opeenvolgende groepen van zeven en zes Poolse gediplomeerde verpleegkundigen die op dat moment geen werk hadden. Ze kwamen in België een voortgezette praktijkopleiding van één jaar volgen. Het experimenteel project maakte duidelijk dat buitenlandse werknemers het personeelstekort in de zorgsector gedeeltelijk kunnen opvangen. Vergeet de taal niet Aan het Nederlandistiek Centrum voor Cultuur van de Lage Landen aan de faculteit...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.