Special: HRM-opleidingen De HR-manager studeert

HR Square 47
Een specifieke vooropleiding om aan de slag te gaan als HR-manager is niet vereist. Veel personeelsmanagers zijn master of doctor in een totaal andere studierichting en hebben de job al doende geleerd. Slechts een beperkt aantal universiteiten en hogescholen biedt HRM, personeelswerk of organisatiepsychologie aan als afstudeerrichting. Die opleidingen zijn vaak te vinden binnen de faculteiten psychologie, (toegepaste) economische wetenschappen, handelsingenieur en in de sociale hogescholen. Voor HR-professionals die zich verder willen verdiepen in hun vakdomein zijn er postacademische opleidingen, met zowel meer algemene HRM-opleidingen als cursussen over specifieke deelaspecten. Daarnaast zijn er tal van privé-instellingen, zoals Kluwer, SD Worx en Amelior die zowel korte als lange HRM-opleidingen organiseren. Uit onze rondvraag bij enkele universiteiten en hogescholen in binnen- en buitenland leren we dat het aanbod aan langlopende postacademische opleidingen veeleer beperkt is. Bovendien zijn er grote verschillen wat betreft inhoud, doelgroep en duur van de opleiding. Een greep uit...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.