Special: HRM vandaag en morgen Strategisch HRM: een fata morgana?

HR Square 50
Geen enkele gedelegeerd bestuurder of bedrijfsleider durft vandaag nog beweren dat zijn medewerkers niet het belangrijkste kapitaal vormen. Dat doet vermoeden dat de HR-manager almaar meer op de voorgrond staat. Ook de verwachtingen ten aanzien van de HR-manager worden almaar groter. Er wordt van hem immers verwacht een meer strategische rol in het bedrijf op te nemen. “Human resources management verwijst naar een verzameling van operationele taken zoals werving en selectie, beoordeling, opleiding en communicatie. Wat valt op? De jongste jaren is er meer aandacht voor de wijze waarop al die stukjes kunnen samengebracht worden om één puzzel te vormen. De bedoeling is een coherent geheel te vormen, dat bovendien gelinkt is aan de doelstellingen van de organisatie, de bedrijfsstrategie”, merkt Daniël Vloeberghs op, hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven, en één van de meest gezaghebbende stemmen in de HR-wereld in onze contreien. Vloeberghs omschrijft strategisch HRM...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.