Special: Motivatiegesprekken. Gesprekken zonder taboes

HR Square 52
Medewerkers motiveren vergt méér dan motivatiegesprekken. Verwacht dan ook geen wonderen van de gesprekken. Ze vormen geen op zichzelf staand verhaal. Zo luidde de boodschap van Karl Van Hoey op de jongste Vlerick state-of-the-art over motivatie. De HR-manager bij Ernst & Young en docent bij enkele vormingsorganisaties licht zijn bevindingen nader toe: “Een motivatiegesprek kadert in een organisatiecontext. De medewerker wordt beïnvloed. Hij kan onder de indruk zijn van de fusie, van de verminderde of verhoogde productie, van nieuwe collega’s of nieuwe taken. Om het motivatiegesprek efficiënt en productief te maken, moet u de context kennen en bewust zijn van de invloed ervan.” U moet ook uzelf én de medewerker kennen. Wees u bewust van uw stijl van leidinggeven. Verwacht niet dat een gesprek motiverend werkt indien u niets afweet van de medewerker. “Iemand die de bedrijfscultuur niet kent, zichzelf niet kent of de medewerker niet kan inschatten, kan geen...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.